Политика за защита на личните данни



Политика за поверителност и защита на личните данни

 „Резиденшъл Парк София“ ЕООД заявява строгия си ангажимент към неприкосновеността на личните данни. По-долу са описани практиките ни за събиране, обработване и разпространение на информация за този уебсайт: www.panoramasofia.com 

„Резиденшъл Парк София“ ЕООД си запазва правото да променя Политиката си за поверителност по всяко време, като уведомява потребителите за съществуването на нова политика за поверителност.

„Резиденшъл Парк София“ ЕООД  спазва неприкосновеността на личните Ви данни и се ангажира да ги защитава чрез спазването на настоящата политика.

Настоящата политика описва вида информация, която можем да съберем от Вас, или която може да ни предоставите, когато посещавате уеб сайта www.panoramasofia.com  и нашите практики за събиране, обработване, съхранение, защита и оповестяване на тази информация. Моля, прочетете внимателно политиката, за да разберете нашите правила и практики относно Вашата информация и това как я третираме. Ако не сте съгласни с нашите правила и практики, имате избор да не използвате нашия уебсайт.

Тази политика се отнася за информацията, която събираме:
• На този уебсайт
• Чрез електронна поща, текст и други електронни съобщения между Вас и този уебсайт.
• От формуляра на Вашата заявка
• Когато виждате нашите реклами и ползвате нашите приложения на уебсайтове и услуги на трети страни, ако тези приложения или реклами включват връзки към настоящата политика.

Събиране на данни

Съгласно Общия Регламент на ЕС за защита на личните данни (GDPR) личните данни се определят като:
"Всякаква информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице ("субект на данните"); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е човек, който може да бъде идентифициран пряко или косвено, по-специално чрез посочване на идентификатор като име, ЕГН, данни за местоположението, онлайн идентификатор или един или повече фактори, специфични за физическата, физиологичната, генетична, умствена, икономическа, културна или социална идентичност на това физическо лице ".

"Информация за използването" или "Данни за използването" е информация за онлайн активността на човек, която сама по себе си не идентифицира физическото лице, като тип на браузъра, операционната система, най-гледаните и посещаваните страници и препратки на нашия уеб сайт, входните и изходните точки, броя на завършванията на формуляри, времето, прекарано на страниците, най-популярните ключови думи, използваните извън сайта, за да водят клиентите към уебсайта ни, информацията, събирана чрез "бисквитките", и други събития за устройството, като системна дейност, сривове и хардуерни настройки.

По принцип, ние не считаме „Данните за използването“ като лични данни, тъй като „Данните за използването“ сами по себе си обикновено не идентифицират дадено лице. Личните данни и „Данните за използването“ могат да бъдат свързани заедно. Различните видове „Данни за използването“ също могат да бъдат свързани заедно и след като са свързани, могат да идентифицират определено лице. Също така, някои „Данни за използването“ могат да бъдат лични данни съгласно приложимото законодателство.

„Резиденшъл Парк София“ ЕООД  събира информацията, която ни предоставяте, както и от използването на уебсайта и услугите. Информацията, която събираме и как я обработваме, зависи от начина, по който използвате и осъществявате достъп до уебсайта. Някои данни се събират автоматично чрез използването на "бисквитки" и други подобни инструменти за събиране на данни. Погледнете по-долу за повече информация относно използването на „бисквитки“ от „Резиденшъл Парк София“ ЕООД .

Ние събираме информация от вас, когато:
Използвате уебсайтът ни: Ние събираме лична информация и „Данни за използването“ от вас, когато създавате заявка за някои от услугите, свързвате се с нас за помощ или информация, по друг начин предоставяте личната си информация, или при поискване на други услуги. Събираме информацията и съдържанието, които ни изпращате, когато въвеждате информацията си във формуляра на нашия уебсайт (съдържаща име, имейл и телефон за връзка и свободен текст от Ваша страна), изисквате допълнителна информация за дадена услуга/проекти, и когато въвеждате коментари, или изпращате жалба.
Данни за използването: Също така автоматично събираме данни за използването, когато боравите с уебсайта. Всеки път, когато използвате уебсайта или услугите, използваме информацията за местоположението от мобилното ви устройство или браузъра, за да приспособяваме услугите и ползването на уебсайта ни към вашето местоположение.

Информацията, която събираме чрез автоматичните технологии за събиране на данни.
Докато разглеждате и ползвате нашия уебсайт, можем да използваме автоматични технологии за събиране на данни, за да събираме определена информация за вашето оборудване, търсения и тенденции, включително:
• Подробности за посещенията ви в уебсайта ни, включително данни за трафика, данни за местоположението, дневници и други комуникационни данни и ресурсите, до които имате достъп и използвате на уебсайта.
• Информация за вашия компютър и интернет връзка, включително вашия IP адрес, операционна система и тип браузър.

Също така може да използваме тези технологии, за да събираме информация за вашите онлайн дейности с течение на времето и чрез други онлайн услуги (проследяване на поведението). 

Бисквитките, като една от тези технологии, могат да се управляват чрез настройките на браузъра. Имайте предвид, че настройването на контролите на бисквитките, така че да бъдат прекалено ограничителни или се отказвате от бисквитките, може да повлияе на възможността ви да използвате определени функции на уебсайта на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД . Моля, обърнете се към помощните инструкции за вашия браузър за да научите повече как да използвате бисквитки и други технологии. Ако решите да откажете или изтриете бисквитки, ще трябва да повторите този процес, ако използвате друг компютър, или да промените браузъра.

Информацията, която събираме автоматично, е статистическа информация и не включва лична информация, но можем да я запазим или да я свържем с личната информация, която събираме по друг начин или получаваме от трети страни. Дори и тази информация да не представлява лични данни сама по себе си, ако чрез нея може да се разкрие самоличността на субект на данни,то тя също е защитена според изискванията на Регламента.Това ни помага да подобрим нашия уебсайт и да предоставим по-добра и по-персонализирана услуга, включително като ни позволи да:
• Оценим размера на аудиторията и моделите на използване.
• Съхраняваме информация за вашите предпочитания, позволявайки ни да персонализираме нашия уебсайт според индивидуалните Ви интереси. Срокът за съхранение е 2 години, в рамките на които считаме, че развитието на нашите проекти и услуги ще продължи да представлява интерес за Вас.
• Ускорим търсенията Ви.
• Ви разпознаем, когато се върнете на нашия уебсайт.

Технологиите, които използваме при автоматичното събиране на данни, могат да включват:

"Бисквитки" (или бисквитки на браузъра). "Бисквитката" е малък файл, съхраняван на твърдия диск на вашия компютър. Можете да се откажете да приемате бисквитки на браузъра, като активирате подходящата настройка в браузъра си. Ако обаче изберете тази настройка, Вие може да не сте в състояние да получите достъп до определени части от нашия уебсайт. Освен, ако не сте настроили настройката на браузъра си така, че да откаже "бисквитките", нашата система ще издава "бисквитки", когато насочвате браузъра си към нашия уебсайт.

• Бисквитки с Flash. Някои функции на нашия уебсайт могат да използват локалнo съхранявани обекти (или "бисквитки с Flash"), за да събират и съхраняват информация за вашите предпочитания и навигация до, от и на нашия уебсайт. Flash бисквитките не се управляват от същите настройки на браузъра, каквито се използват за бисквитките на браузъра.

• Web Beacons. Страниците на нашия уебсайт и нашите електронни писма могат да съдържат малки електронни файлове, известни като web beacon (наричани още clear gifs, pixel tags, and single-pixel gifs), които позволяват на компанията например да преброи потребителите, които са посетили тези страници или отворили имейл,  както и за други статистически данни свързани с  уебсайта (например записване на популярността на определено съдържание на уебсайтове и проверка на целостта на системата и сървъра).

Ние не събираме автоматично лична информация, но можем да обвържем тази информация с лична информация за вас, която събираме от други източници, или която ни предоставяте.

Външни доставчици на съдържание и на услуги

Някои съдържания в уебсайта и услуги, свързани с  неговото правилно функциониране, поддръжка и достъпност, се обслужват от наши външни доставчици на съдържание и доставчици на услуги. „Резиденшъл Парк София“ гарантира, че е уредило договорните си взаимоотношения с всички тези доставчици в качеството им на обработващи Вашите лични данни при пълно спазване на Регламента на ЕС за защита на личните данни.

Как се използва информацията ви
Ние използваме Личната информация, която събираме, за да работим, подобряваме и персонализираме Уебсайта и услугите, включително да предоставяме обслужване на клиентите, да персонализираме нашия маркетинг и да откриваме, предотвратяваме и смекчаваме измамни или незаконни дейности. Вие се съгласявате, че може да използваме личната Ви информация, както следва:


• да ви предоставяме услугите си;
• да изпълним всяка друга цел, за която сте я предоставили;

• да оперираме, да подобряваме и персонализираме услугите, които предлагаме, и да даваме на всеки потребител по-последователно и персонализирано ползване при работа с нас;
• за обслужване на клиенти, сигурност, откриване на измами или незаконни дейности или за създаването на архив и резервни копия във връзка с предоставянето на Услугите;
• да комуникираме с вас, по електронна поща, по телефон или по друг начин, както сте дали съгласие да ви информираме за нашите продукти, услуги, събития и др.
• по-добре да разберем как потребителите осъществяват достъп до уебсайта и услугите, за да се подобри уебсайта и услугите и да отговорят на потребителските предпочитания, включително персонализиране на езика и местоположението, персонализирана помощ и инструкции или предоставянето на други отговори относно използването на услугите от потребителите;
• да ни помогне да развиваме новите си услуги и да подобряваме съществуващите;
• да оценяваме ефективността и да подобряваме рекламната и друга маркетингова и промоционална дейност на или във връзка с Услугите.
• за всякакви други цели с Вашето съгласие.

Правно основание за обработване на лични данни

В качеството си на администратор на лични данни на територията на ЕС, обработването на вашата лична информация от страна на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД ще бъде легитимирано както следва:
• Винаги, когато изискваме Вашето съгласие за обработването на вашата лична информация, такова обработване ще бъде оправдано съгласно член 6, параграф 1, буква буква а) от Общия регламент за защита на данните (ЕС) 2016/679 ("GDPR"). Този член в GDPR описва, кога обработката може да се извърши законно. Съгласието като правно основание за обработване на лични данни се прилага винаги, когато липсва друго от посочените в чл. 6 основания.
• Ако обработката на вашите лични данни е необходима за изпълнение на договор между вас и „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  или за предприемане на преддоговорни стъпки по ваша молба, тази обработка ще се основава на GDPR член 6, параграф 1, буква буква б). Ако тези данни не бъдат обработени, „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  няма да може да изпълни договора с вас.
• Когато обработката е необходима, за да спазим правно задължение, ние ще обработваме вашата информация въз основа на GDPR член 6, параграф 1, буква в), например спазването на законодателството в областта на трудовото право и др..
• Когато обработването е необходимо за целите на законните интереси на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД , тази обработка ще бъде извършена в съответствие с GDPR член 6, параграф 1, буква е), например за откриване на измами, въвеждане на видеонаблюдение с охранителна цел и др.

Разкриване на информация
Можем да разкриваме обобщена информация за нашите потребители и информация, която не идентифицира отделни субекти на данни, без ограничения.
Може да разкриваме лична информация, която събираме или Вие предоставяте, както е описано в тази политика за поверителност:
• На нашите свързани дружества в рамките на ЕС- като свободно движение при условията на легитимен интерес.
• За изпълнители, доставчици на услуги и други трети страни, които използваме за подпомагане на нашата дейност, и които са задължени по договорни отношения да пазят личната информация, и да я използват само за целите, за които я разкриваме.
• За да бъде постигната целта, за която я предоставяте.
• За всяка друга цел, разкривана от нас, когато предоставите информацията.
• С ваше съгласие.

• За правни цели: Също така може да споделяме информация, която събираме от потребителите, ако е необходимо, за да наложим нашите права, да защитаваме правата, имуществото или безопасността на другите, или, ако е необходимо, да поддържаме функциите за външен одит, съответствие със законови изисквания и корпоративно управление в случаите, в които легитимният интерес има предимство пред интересите на отделните субекти на лични данни. Ние ще разкрием лична информация, която считаме за необходима, за да отговорим на призовка, регламент, обвързваща наредба на комисия за защита на данните, правен процес, правителствено искане или друг правен или регулаторен процес. Също така можем да споделяме Лична информация, когато е необходимо, за търсене на обезщетения или да ограничим щети, които биха възникнали.
• Корпоративни промени. Може да прехвърлим информация, включително личната Ви информация, във връзка със сливане, продажба, придобиване или друга промяна на собствеността или контрола от нас, или от което и да е свързано дружество (във всеки случай изцяло или отчасти). Когато възникне някое от тези събития, ще полагаме разумни усилия да уведомим потребителите, преди информацията ви да бъде прехвърлена или да бъде обект на друга политика за поверителност.

 

Къде съхраняваме вашите лични данни
Данните, които събираме от вас, ще бъдат прехвърлени и съхранявани в Европейския съюз за срок не по-дълъг от необходимия за изпълнение на целите, които сме посочили по-горе. „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  ще предприеме всички необходими стъпки, за да гарантира, че вашите данни се третират надеждно и в съответствие с тази политика за поверителност. Цялата информация, която предоставяте на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД , се съхранява на защитени сървъри. „Резиденшъл Парк София“ ЕООД ще направи всичко възможно и ще предприеме подходящи технически и организационни мерки за защита на Вашите данни.

Права на субектите на данни
Ако искате да упражните правата си по повод обработване на Вашите лични данни от страна на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД , моля свържете с нас чрез: panoramasofia@lindner-im.com.

Можете също да поискате информация, чрез нашия портал относно: целта на обработката; категориите на съответните лични данни; кой друг освен „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  може да е получил данните от „Резиденшъл Парк София“ ЕООД ; какъв е източникът на информацията (ако не сте я предоставили директно на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД ); къде се съхраняват личните данни и колко време ще се съхраняват. Имате право да коригирате (поправите) записа на Вашите лични данни, поддържани от „Резиденшъл Парк София“ ЕООД , ако това е неточно. Освен при определени изключения, можете да поискате от „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  да заличи Вашите лични данни или да прекрати обработването им. Можете също така да поискате от „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  да бъдат допълнени или актуализирани Вашите лични данни, да бъдат трансформирани в анонимни формати, да се блокират всички данни, които се извършват в нарушение на закона, както и да се противопоставите на тяхното третиране по всякакви легитимни причини. Можете да оттеглите Вашето съгласие за обработката на лични данни или по-нататъшната обработка на лични данни от „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  по всяко време. Можете също така да поискате „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  да прекрати използването на Вашите данни за целите на директния маркетинг, в случай, че сте дали такова съгласие. Когато това е технически осъществимо, „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  - при поискване - ще предостави личните ви данни или ще ги предаде директно на друг администратор. Имате право да получавате личните си данни в структуриран и стандартен формат. 

Имате право да подадете жалба до КЗЛД, ако имате притеснения относно начина, по който „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  обработва Вашите лични данни.

За упражнението на Вашите права като субект на лични данни в „Резиденшъл Парк София“ ЕООД , можете да се свържете с нас чрез мейл на: panoramasofia@lindner-im.com. При постъпило искане от Ваша страна, за достъп до обработваните от нас лични данни, „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  ще предприеме всички необходими действия за да Ви предостави по подходящ начин информацията относно обработването безплатно. В случай, че искането е неоснователно или прекомерно специално поради своята повторяемост, „Резиденшъл Парк София“ ЕООД  може да начисли такса в разумен размер като взема предвид административните разходи за предоставяне на информация или на комуникация, или за предприемане на действия по искането, както и да откаже да предприеме действие по искането. 

„Резиденшъл Парк София“ ЕООД  е длъжен да потвърди самоличността Ви преди да предостави информацията свързана с обработването на вашите лични данни. 

Изтриване на лични данни 

Изтриване на лични данни се извършва съгласно законовите изисквания, дефинирани например в Закона за електронните съобщения за съхраняване и предоставяне на информация за целите на разкриване и разследване на престъпления, задължения по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни , изтичане на определените в Закона за задълженията и договорите, както и в други процесуални закони, давностни срокове за предявяване на претенции, задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др. или по вътрешни правила приети в организацията за отделните категории лични данни. Вашите данни могат да бъдат и анонимизирани. Анонимизирането представлява алтернатива на изтриването на данните. При анонимизация, всички лични разпознаваеми елементи , позволяващи идентифицирането Ви, се заличават необратимо. За анонимизирани данни няма нормативно задължение за изтриване, тъй като не представляват лични данни.

Допълнителни информация

Ако имате допълнителни въпроси, относно това известие за поверителност, моля, свържете се с нас на адрес: panoramasofia@lindner-im.com

За въпроси, свързани със защитата на лични данни, може да се свържете с Комисия за защита на лични данни (КЗЛД) 

Адрес: София , 1592, бул. “Цветан Лазаров” 2

Тел. +359 2 915 35 18

Email: kzld@cpdp.bg

Уебсайт: http://www.cpdp.bg/ 

Бързо търсене

Етаж от
Етаж до
Площ от
Площ до
Бр. спални от
Бр. спални до
Изложение